Сьогодні ми приготували для дослідження три об'єкти:
1. Дистильвана вода
2. В стакані дистильованої води розчинили одну чайну ложку кухонної солі і перемішали до повного розчинення. Цей розчин не насичений.
3. В стакані дистильованої води приготували пересичений розчин кухонної солі.
Об'єкти помістили в пластикові форми, які поставили в холодильну камеру. Почали спостереження за часом замерзання кожного об'єкту. Дистильвана вода замерзла найпершою при нульовій температурі. Другий об'єкт через сім хвилин, а третій - через 20 хв. від початку досліду.
Висновок: Чиста дистильована вода має сталу температуру замерзання. А розчин кухонної солі, який є двокомпонентною сумішшю замерзає при іншій температурі.
Комментариев нет:
Отправить комментарий